Økonomi og tandbehandling

Prisen for tandregulering er helt afhængig af omfang og varighed af behandlingen. Du har mulighed for at betale i aftalte rater. Du kan desuden søge tilskud fra Sygesikringen Danmark.

Kom godt i gang med en uforpligtende samtale

Det er ikke nødvendigt at blive henvist. Du kan blot bestille tid til en uforpligtende konsultation.

Her bliver du og evt. dit barn orienteret om de aktuelle behandlingsmuligheder og forskellige bøjletyper, og hvad en behandling cirka koster.
En sådan indledende konsultation varer cirka 20 minutter og koster kr. 800,-.

Hvis du herefter ønsker en helt præcis plan over behandlingen og en fast pris, er det nødvendigt med en nærmere undersøgelse af tænder og kæber.

Normalt har vi brug for et sæt gipsmodeller og to røntgenoptagelser. Efter denne undersøgelse får du en grundig forklaring om behandlingsmulighederne og et fast pristilbud på en behandling.

Ønsker du ikke den anbefalede behandling, opkræver vi et honorar for gipsmodellerne og røntgenbillederne, som du derefter kan få med.

 

 

Hvad koster tandregulering?

Prisen for tandregulering er helt afhængig af omfang og varighed af behandlingen.
•  En mindre tandregulering koster fra kr. 10.000 op til kr. 20.000
•  En større behandling koster for en kæbe fra 28.000,- og for to kæber cirka 48.000,-
•  Usynlige alignerskinner koster 3.700,- per skinne, normalt skal man regne med at bruge fra to til fem skinner.
•  En 3+3 eller 3-3 retainer koster 4.000,-
•  Tillæg for keramiske bøjler er fra 4.000,- til 6.500,- per kæbe
•  Tillæg for usynlige faste bøjler er fra 19.900,- til 25.000,- per kæbe.


Ratebetaling

Normalt tilbyder vi en afdragsordning, hvor du betaler hvert kvartal i den periode, behandlingen varer. Ratebetaling er rentefri.

Gratis tandregulering

Behandling af vækstbetinget kæbeanomali er gratis. Odense Universitetshospital betaler for både tandregulering og operation.

Hvis du er mellem 16 og 18 år, kan du frit vælge, om du vil gå til behandling hos privat specialtandlæge eller blive behandlet i skoletandplejen. Det er blot en forudsætning, at du er berettiget til en gratis behandling, og at du ikke tidligere har fået et tilbud.

Link til kæbekirurgisk afdeling

Tilskud til tandregulering

Hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark får du tilskud til behandlingen. Klik på linket og se hvilke tilskud du kan få.

www.sygeforsikring.dk

 

Kan mit barn ikke få bevilliget tandregulering?

I Danmark har Sundhedsstyrelsen opstillet en række kriterier for, hvilke tandstillingsfejl, som kommunerne må tilbyde behandling af.

Hvis dit barns tandstilling ikke falder ind under disse, må kommunen ikke tilbyde behandling. Sundhedsstyrelsen mener, at ca. 25% af alle børn opfylder disse krav.

Stort set alle danske og internationale undersøgelser siger, at ca. 35% af alle børn har behov for en tandreguleringsbehandling.

I Danmark vil der derfor være mange børn med skæve tænder, der ikke kan få bevilliget en behandling. Her må I som forældre selv opsøge en privat specialtandlæge og selv betale for behandlingen.