Corona og Bøjle

Opdateret 25. marts 2020

 

Kære Patienter
I henhold til retningslinier fra Sundhedsstyrelsen udsættes ikke-kritiske besøg og funktioner på klinikken.
Alle nye patienter og patienter som skal starte eller afslutte deres behandling, bliver flyttet til start juli.

Vi gennemgå hver enkelt journal og vurdere om kontroltiden skal flyttes eller om vi skal se patienten. Hvis du ikke blive kontaktet kommer du til din aftalte tid.

Nødpatienter ser vi selvfølgelig dagligt efter aftale uden at bruge roterende instrumenter eller vand/ luftsprøjte.

Vores telefon er åben fra kl.8-12 Tirsdag til Fredag

Vi håber på jeres forståelse at vi alle skal hjælpe sammen til at minimere smittefaren og kommer sund gennem denne krise!

Pas på jer selv!
Barbara

--------------

Har du faste bøjler og togskinner?

Hvis du har faste bøjler, togskinner, og ikke kan komme til kontrol hos din specialtandlæge, så er der nogle ting, du skal vide:

1)

Man kan sagtens gå i to måneder, uden at få strammet bøjlen. De sidste uger flytter bøjlen ikke tænderne, men det gør ikke noget.

2)

Det er ekstra vigtigt med super tandbørstning af tænderne og bøjlen, når man ikke kan komme til kontrol. Brug noget ekstra tid med børsten!

3)

Pas på ikke at spise hårde og seje ting. Det er oftest en lakrids eller en viggummi, der ødelægger bøjlen, og så har du et problem. Så vær lidt fornuftig og spis hellere lidt blødere ting.

4)

Hvis du er uheldig og har bidt en bracket på de forreste tænder løs, så kan det være lidt irriterende, at bracket én sidder og drejer rundt, men man kan godt gå med det et par måneder, uden det betyder noget.

Du kan eventuelt sætte lidt voks på den løse bracket.

Men er det den bageste bracket på kindtænderne, der er gået løs, så vil ståltråden ofte stikke i kinden, og det er meget ubehageligt. Her er du nødt til at få en til at hjælpe dig med at klippe det bageste af ståltråden af. I har sikkert en lille bidetang i huset.

5)

Hvis du skal bruge elastikker, så vær ekstra omhyggelig med at bruge dem, så vil tænderne rykke sig rigtig meget, selv om du ikke kan komme til kontrol. Løber du tør for elastikker, så ring til os, så sender vi nye.

6)

Hvis du bruger nakkebøjle, så gælder det samme, være ekstra flittig, så udnytter du tiden bedst muligt.

7)

Hvis du har et andet problem med din behandling eller bøjle, så tag et billede med din mobiltelefon og send det til os på vores mailadresse: mail@tandregulering-svendborg.dk, så skal vi nok rådgive dig.

Vores praksis er ikke lukket, så du kan sagtens komme til kontrol hos os. Vi skal nok passe godt på dig!
Hvis vi bliver nødt til at lukke vores praksis, skal du nok få besked.

Hav det godt!
Specialtandlæge Dr.med og Dr.med.dent. Barbara Rank